1. Kariyer Gelişim Merkezi’nden hangi konularda hizmet alınabilir?

Kariyer Gelişim Merkezi, tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına, kariyer gelişimi konularında, lisansüstü eğitim planlarının oluşturulmasında ve profesyonel iş hayatı ile ilgili karar ve adımlarında destek olmayı hedefler.

İlgi alanları, beceriler, değerler, yetkinlikler ve kişilik özellikleri hakkında farkındalık sahibi olarak kendini tanımaya yardımcı olmak ve bu farkındalığın kariyer tercihleri ile nasıl birleştirilebileceği konusunda yol göstermek Kariyer Gelişim Merkezi’nin temel amacıdır.

Kariyer danışmanları, çalışma deneyimleri 5-20 yıl arasından değişen farklı sektör ve iş alanlarında deneyimlere sahip, koçluk eğitimlerini tamamlamış profesyonellerdir.

Kariyer Danışmanlığı Konuları:

  • Kişilik ve ilgi envanterlerinin kariyer gelişimine yönelik uygulanması ve yorumlanması
  • Genel Kariyer Danışmanlığı
  • Yüksek Lisans & Doktora için Planlama
  • Özgeçmiş, Kapak Yazısı & Niyet Mektubu Gözden Geçirme
  • Mülakata Hazırlık

UNIV 101 Kariyerine Bugünden Başla Zorunlu Semineri

UNIV 101 Kariyerine Bugünden Başla zorunlu semineri, Koç Üniversitesi’ne yeni başlayan öğrencileri üniversite yaşamları boyunca ve sonrasında ihtiyaç duyabilecekleri, kariyerle bağlantılı gelişim araçlarıyla tanıştıran bir seminerdir. Kariyer yolculuklarını nasıl tasarlayabilecekleri, hedefledikleri noktalara gelebilmek için nasıl adımlar atabilecekleri konusunda araçlar ve metotlarla öğrencileri tanıştırmayı amaçlar ve eğitim hayatları süresince Kariyer Gelişim Merkezi’nden nasıl etkin bir biçimde faydalanabilecekleri konusunda ipuçlarını aktarır.

Kariyer Gelişimiyle İlgili Düzenlenen Etkinlikler & Seminerler

«Careers in …» Etkinlikleri
Farklı sektörleri ve alternatif iş kollarını tanıtmak amacıyla, yıl boyunca belirlenen dönemlerde düzenlenen etkinliklerdir.

Şirket Tanıtım Toplantıları
Öğrencilerin şirketleri tanımasını ve işverenlerle profesyonel ağ oluşturmalarını sağlayan toplantılardır.

Açık Ofis & Saha Ziyaretleri
Öğrencilerin şirket ortamlarını gördükleri, iş süreçlerine yakından tanıklık edebildikleri şirket ve fabrika ziyaret etkinlikleridir.

Prova Mülâkat Günleri
Her yıl Aralık ayında düzenlenen etkinlikler ile öğrencilerin profesyonel insan kaynakları uzmanları ile mülakat yaparak geribildirim almaları, profesyonel gelişimlerine katkı sağlamaları ve şirketlerin mülâkat süreçlerini deneyimlemeleri amaçlanır.

Kariyere Hazırlık Seminerleri
Öğrenim hayatından kurumsal yaşama geçerken öğrencilerin ihtiyaç duyacağı becerileri ve işverenlerin yeni mezunlardan talep ettiği yetkinlikleri geliştirmek amacıyla düzenlenir.

Profesyonel Gelişim Seminerleri
İş hayatı ve mesleki alanlar ile ilgili ihtiyaç duyulabilecek konularda öğrencilerin bilgilendirilmesini hedefleyen seminerlerdir.

«Outliers» Seminerleri
Sıradışı ve çok yönlü kariyer hikâyelerini paylaşmak için gelen konuşmacıların konuk olduğu seminerlerdir.

Staj & İş Kaynaklarının Paylaşımı

KUcareerlink İlanları

Sadece Koç Üniversitesi öğrencilerinin ve mezunlarının erişimine açık olan KUcareerlink’e giriş yaparak kariyer danışmanlarıyla görüşme planlamak; özgeçmiş, kapak yazısı ve iş başvurusu için gerekli diğer belgeleri yükleyerek iş ve staj ilanlarına başvurmak; atölyelere, etkinliklere ve şirket tanıtım toplantılarına kayıt yaptırmak mümkündür.

Highered

Highered platformu yurtdışında staj-iş arama olanağı vermekle birlikte kariyer hazırlık amaçlı webinarlar ve çevrimiçi kariyer fuarları düzenlemektedir.

2. Kariyer Gelişim Merkezi nerededir?

Kariyer Gelişim Merkezi ekibinin ofisleri Öğrenci Merkezi (ÖMER) -3. katta,  B330, B331 ve B334C numaralı odalarda yer almaktadır. Kariyer Gelişim Merkezi hizmetleri hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında sağlanmaktadır.

Ayrıca career@ku.edu.tr adresinden ve Instagram (@ku_career), LinkedIN (Koç University Career Development Center) sosyal medya hesaplarından Kariyer Gelişim Merkezi ekibine ulaşılabilir!

3. Uzaktan öğrenme döneminde Kariyer Gelişim Merkezi hizmetlerinden nasıl yararlanılabilir?

Kariyer Danışmanlığı

Kariyer Gelişim Merkezi danışmanlık hizmetini uzaktan öğrenme döneminde çevrimiçi olarak devam ettirmektedir. Kariyer danışmanlık randevusu alındıktan sonra görüşmeler Skype / Zoom / MS Teams gibi çevrimiçi görüşme araçları üzerinden gerçekleştirilir.

Kariyer Etkinlikleri

Uzaktan eğitim döneminde tüm kariyer seminerleri, atölyeleri ve dersleri çevrimiçi olarak düzenlenmiştir. Emailler ile ve sosyal medya hesaplarından duyurulan etkinlikler Zoom, MS Teams ya da Instagram uygulamaları üzerinden gerçekleştirilir. Bu etkinliklerde öğrenciler aynı yüz yüze etkinliklerde olduğu gibi konuşmacılarla sohbet edebilir ve sorularını iletebilirler.

4. KUcareerlink nedir? KUcareerlink’e girmek için gerekli olan kullanıcı adı ve şifre bilgileri nasıl öğrenilebilir?

KUcareerlink sadece Koç Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına açık olan internet tabanlı kapalı devre bir sistemdir. Sistem üzerinde tüm öğrencilerin bir kullanıcı profili bulunmaktadır. Öğrenciler KUcareerlink üzerinden iş ve staj ilanlarına başvurabilir, danışmanlardan randevu alabilir ve Kariyer Gelişim Merkezi’nin düzenlediği etkinliklere ve eğitimlere kayıt yaptırabilirler.

KUcareerlink kullanıcı ismi ve şifresi okul açıldıktan sonra tüm öğrencilerin KU uzantılı e-posta adreslerine gönderilecektir. Bu e-postayı almadığını düşünen öğrenciler KUcareerlink (https://koc-csm.symplicity.com/students) sayfasına giderek “Forgot Password” butonu ile şifrelerini yenileyebilirler.

5. Kariyer Danışmanlarından nasıl randevu alınabilir?

Öğrencinin Kariyer Gelişim Merkezi danışmanlarından randevu alabilmek için KUcareerlink (https://koc-csm.symplicity.com/students) hesabı ile giriş yaparak sol menüdeki “Calendar” altındaki “Counseling Appointment” butonuna tıklayarak danışman ve tarih seçimi yapması gerekmektedir.

Ancak eğer öğrencinin konusu acil ise ve uygun randevu aralığı bulamazsa career@ku.edu.tr adresine email göndererek görüşme isteğinde bulunabilir.

6. Öğrenciler bölümleri ile ilgili kariyer olanaklarını nasıl öğrenebilirler ve araştırabilirler?

Kariyer Gelişim Merkezi web sitesinde bulunan “Alanımla İlgili Ne Yapabilirim?” (https://career.ku.edu.tr/ogrenciler/lisans/seceneklerinizi-kesfedin/bolumumden-mezun-olduktan-sonra-neler-yapabilirim/) linkinde, her bir bölüm için; sektörler, alanlar, şirketler ve akademik kurumlar kariyer, iş ve yükseköğrenim seçenekleri hakkında fikir vermek amacıyla, pek çok bilgi ve kaynak bulunmaktadır.

7. Kariyer Gelişim Merkezi ile ilgili daha detaylı bilgiye nereden ulaşılabilir?

Kariyer Gelişim Merkezi’nin çalışmaları hakkında daha fazla bilgi almak ve güncel konuları takip etmek isteyen öğrenciler http://career.ku.edu.tr web sitesini ziyaret edebilir ya da soru ve istekleri için career@ku.edu.tr adresine e-posta yollayabilirler.