1. Burslar Koordinatörlüğü’nden hangi burslar konusunda bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz?

Burslar Koordinatörlüğü lisans öğrencilerinin genel olarak ihtiyaç bursu, Kudeb (Koç Üniversitesi Destek Bursu), yarı zamanlı çalışma programı (Work-Study) ve ödemeleriyle ilgilenir.

2. Çalışma bursu nedir? Okulda yarı zamanlı çalışma imkânları nelerdir?

Çalışma bursu, öğrencinin ders saatleri dışında en fazla 20 saat olmak üzere okulun herhangi bir birimde yaptığı çalışma sonucu aldığı aylık ödemedir. Öğrenciler çalıştıkları saat başına 10 TL ödeme alırlar. Öğrenciler bir öğretim görevlisinin yanında asistan olmanın yanı sıra Kütüphane, Öğrenci Dekanlığı, Mali İşler Müdürlüğü, Kayıt-Kabul ofisi, Yurt Müdürlüğü, KOLT vb. idari veya akademik birimlerde yarı-zamanlı olarak çalışabilirler. Yarı zamanlı çalışma programı ile ilgili dönem başlarında öğrencilere tüm ayrıntılar e-posta yolu ile gönderilir. Ayrıntılı bilgiyi mentorlarınızdan alabilirsiniz.

3. İhtiyaç bursu kimlere verilir?

Koç Üniversitesi öğrencileri, 2. sınıfa geçtikten sonra ailelerinin maddi durumunda başvurdukları tarihten önceki son altı ay içerisinde ciddi bir olumsuz değişiklik olursa ve bu durumu belgelerle ispatlayabiliyorlarsa bu bursa başvurabilirler. Tüm başvurular İhtiyaç Bursu Komitesi tarafından değerlendirilir. Uygun görülen kişilere tek dönem için burs verilebilir.

4. Burslarla İlgili ayrıntılı bilgiye nasıl ulaşabilirim?

https://dos.ku.edu.tr/burslar-koordinatorlugu/ adresini ziyaret edebilir, dguven@ku.edu.tr ya da ozgeerdogan@ku.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.