1. KU NetID nedir? Nerelerde kullanabilirim?

KU NetID, üniversite yaşamınız boyunca Bilgi Teknolojileri olanaklarından faydalanabilmeniz için gerekli olan kullanıcı adınızdır.

KU NetID ve parola bilginiz SMS ile Koç Üniversitesi tarafından sizlere gönderilir.

KU NetID’nizi KUSIS öğrenci bilgi sisteminin yanı sıra e-posta, kablosuz ağ ve Internet, yazıcılar, Google uygulamaları, kütüphane kaynakları, ortak alanlardaki bilgisayarlar, arıza bildirim servislerimiz için kullanabilirsiniz.

SMS ile tarafınıza gönderilen parolanızı güvenlik gereği, ilk giriş sonrası değiştirmeniz gerekmektedir. Parolanızı https://home.ku.edu.tr/password/ adresinden değiştirebilirsiniz. Yeni parolanızı belirlerken en az 8 en çok 25 karakter olmasına, en az bir büyük ve küçük harf, en az bir özel karakter içermesine ve Türkçe karakterler (ş,ı,ö,ç,ğ,ü) içermemesine dikkat ediniz.

Parolanızı unutmanız durumunda Koç Üniversitesi ID kartınızla beraber BT Hizmet Masası’na gelerek yeni parola alabilirsiniz.

Parolanızı unuttuğunuzda BT Hizmet Masası’na gelmeden kendiniz sıfırlamak isterseniz, şimdiden https://aka.ms/ssprsetup bağlantısına giderek kayıt yapınız. Daha sonra ihtiyaç halinde https://passwordreset.microsoftonline.com/?mkt=tr bağlantısından parolanızı kendiniz sıfırlayabilirsiniz.

2. Koç Üniversitesi Bilgi Teknolojileri (BT) kimdir? Nasıl ulaşabilirim?

Koç Üniversitesi Bilgi Teknolojileri, Üniversite genelinde akademik, idari ve araştırma çalışmalarında gerekli bilgi teknolojileri altyapısını sağlayan ve desteğini veren bölümdür.
BT web sayfası için https://it.ku.edu.tr/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Herhangi bir sorun veya destek ihtiyacı durumunda hafta içi 07:30-22:30 ve hafta sonu 08:00-17:00 saatleri arasında BT Hizmet Masası’na aşağıdaki yollardan ulaşabilirsiniz.

  • Okuldaki herhangi bir dahili telefondan 1111’i tuşlayarak veya dış hatlar üzerinden 0 (212) 338 1111’i arayarak,
  • https://new-trackit.ku.edu.tr/login.jsp sayfasından talepte bulunarak,
  • it@ku.edu.tr adresine talep veya konuyu içeren bir e-posta göndererek.

BT Hizmet Masası’ndan kişisel bilgisayarınız, tablet ve telefon gibi cihazlarınız için de ücret karşılığında hizmet alabilirsiniz.

3. Kampüste Internet’e nasıl erişebilirim?

Kampüs genelinde KU ve GUEST olmak üzere iki kablosuz ağ bağlantısı mevcuttur.

4. Öğrenci Bilgi Sistemi (KUSIS) nedir?

KUSIS, Koç Üniversitesi’nin öğrenci bilgi sistemidir. Üniversite yaşantınız boyunca, ders seçimleri, notlarınızın ve ders programınızın görüntülenmesi, yurt başvurusu ve dilekçe oluşturulması gibi birçok işlemi bu sistem üzerinden yapıyor olacaksınız. KU NetID ve parolanızla KUSIS sistemine https://kusis.ku.edu.tr bağlantısından giriş yapabilirsiniz.

KUSIS kılavuzları için https://registrar.ku.edu.tr/gerekli-bilgiler/nasil-yapilir-videolari/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

5. Yazıcılardan nasıl çıktı alabilirim?

Rumelifeneri ve Batı Kampüslerinde çıktınızı KUPRINT (Batı Kampüs için WESTPRINT) havuzuna gönderdikten sonra yazıcılardan Koç Üniversitesi kartınızı okutarak çıktı alabilirsiniz. Yazıcı kredinizi https://help.ku.edu.tr/ithelp/findme-printing-card-registration linkinden kontrol edebilirsiniz. Yazıcı kredi yüklemesi için Yapı Kredi bankasına yaptığınız ödeme sonrası işlem dekontunu BT hizmet masasına ulaştırmanız gerekmektedir.
Bilgisayarınıza yazıcı kurulumu ile ilgili bilgi almak için https://help.ku.edu.tr/ithelp/findme-printing-via-e-mail bağlantısını takip ediniz.

6. Sık kullanılan diğer BT servisleri hangileridir?

Koç Üniversitesi’nde Google Uygulamaları: Koç Üniversitesi, e-posta hesabı, takvim, doküman paylaşımı gibi Google’ın birçok uygulamasından yararlanır. Bu servisleri kullanabilmek için KU NetID ve parolanız ile giriş yapmanız gerekmektedir.

E-posta: E-posta adresi [KU NetID]@ku.edu.tr şeklindedir. E-posta hesabınıza ulaşmak için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. https://it.ku.edu.tr/ sitesini ziyaret ediniz.
  2. E-Posta Gmail linkini tıklayınız.
  3. KU NetID ve parola ile giriş yapınız.

Ortak Alanlardaki Bilgisayarlar: Ortak alan bilgisayarlarımız Kütüphane, Öğrenci Merkezi -1. kat ve Yurt Binaları Dinlenme Odaları’nda bulunmaktadır. Kütüphane ve Öğrenci Merkezi -1. kattaki bilgisayarlarımız sanal ortama bağlanan kutucuklardır. Bu kutucuklar ekranların arkasına monte edilmiştir. Üzerlerinde USB, kulaklık ve mikrofon girişleri bulunmaktadır. Ortak alanlardaki bilgisayarlarımız, lokal olarak veri kaydetmemektedir. Bilgisayar veya oturumun her kapatılışında, oturumunuz açıkken kaydedilmiş bütün veriler silinmektedir. Bu nedenle çalışmalarınızı kendinize ayrılan “home” dizinlerinize veya harici belleklerinize kaydetmeniz önemlidir.

Microsoft Office 365: Koç Üniversitesi ve Microsoft Türkiye işbirliğiyle, tüm öğrencilerimiz ücretsiz olarak Office 365 platformundan yararlanabilmektedir. Detaylı bilgiye https://help.ku.edu.tr/ithelp/office-365 bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Koç Üniversitesi Mobil Uygulama: Koç Üniversitesi Mobil, kişiselleştirilmiş içerikler ve güncel bilgilerle üniversitenin öğrenci ve çalışanlarının kampüs deneyimini artırmak amacıyla tasarlanmıştır. Detaylı bilgiye https://help.ku.edu.tr/ithelp/koc-universitesi-mobil bağlantısından ulaşabilirsiniz.

7. Neleri akılda tutmalıyım?

Kişisel Bilgilerinizi Koruyunuz: Dizüstü bilgisayarlarınızı veya mobil cihazlarınızı güvenli bir yerde tutunuz. Verilerinizi yedekleyip güvenliğini sağlayınız. Böylece bilgisayarınız çalınır veya kaybolursa, verilerinizi kaybetmemiş olursunuz.

Parolanızı Koruyunuz: Her sene birçok öğrencimiz bilgisayar korsanlarının parola çalma saldırılarına (phishing) maruz kalmaktadır. Parolanızı düzenli aralıklarla (6 ay) güncellemenizi öneriyoruz. Parolanızı, BT personeli dahil olmak üzere, hiçbir birim ve kişiyle paylaşmamanız gerekmektedir. KU NetID parolanızı gizli tutmak kişisel yükümlülüğünüzdür. BT hiçbir şekilde (e-posta veya SMS ile) parola bilgisi toplamamaktadır. Bu tür e-postalar ile karşılaşmanız durumunda dikkate almayınız.

Kabul Edilebilir Kullanım Politikasına Uyunuz: Koç Üniversitesi bilgisayar sistemleri ve bilgi teknolojileri servislerini kullanmanız, Kabul Edilebilir Kullanım Politikası’na uymayı kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.