1. Derslerimde akademik performansımı geliştirmek için ne yapabilirim?

Derslerinizde zorlandığınızda KOLT’un akran destek merkezinden ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bu destek, derslerin
öğretim üyelerinin iş birliğiyle gerçekleştirilir. Öğrencilerin derslerinde ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri geliştirmelerine
yardımcı olmak amaçtır. Ayrıca, ara ve final sınavları öncesinde de problem çözme oturumları düzenler.

2. İngilizceyi daha akıcı konuşmak için neler yapabilirim?

KOLT, ana dili İngilizce olan öğrenciler liderliğinde konuşma grupları düzenleyerek öğrencilerin İngilizce pratik yapmalarına
destek olur. Temel, orta ve ileri seviyelerde verilen bu destek sayesinde öğrenciler, dönem boyunca samimi bir ortamda konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulur.

3. Akademik hayatımda zamanımı, nasıl iyi kullanabilirim?

KOLT, öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmek ve onları yüksek öğretimde başarılı olmalarına yardımcı olacak etkili
stratejilerle donatmak amacıyla akademik beceri geliştirme eğitimleri sunar. Zaman yönetimi başta olmak üzere diğer
akademik becerilerinizi geliştirmek için KOLT’un web sitesinden bu eğitimlerin tarihlerini takip edebilirsiniz.

4. Matematikte temel konularda desteğe ihtiyacım var. Bu desteği kimden alabilirim?

KOLT ve Fen Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen STEM Bootcamp, öğrencilerin üniversiteye giriş derslerine sorunsuz bir geçiş yapmalarını desteklemek için matematikte temel bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 2 haftalık hızlandırılmış bir programdır. Giriş Matematik dersleri kapsamında bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

5. Dönem boyunca, nasıl daha etkili çalışabilirim?

KOLT, öğrencilerin çalışma alışkanlıklarını ve stratejilerini geliştirmek, onları akademik hayatlarında öz yeterliliğe
yönlendirmek için araçlar, kaynaklar ve akademik birebir görüşme hizmeti sunar. Akademik danışmanlık hizmetinden yararlanarak derslerinizi daha etkili çalışmanın yollarını öğrenebilirsiniz.

6. İngilizce’ye ek olarak yeni diller öğrenmek ve konuşma pratiği yapmak için neler yapabilirim?

İngilizce konuşma gruplarına ek olarak KOLT, Almanca, Fransızca ve talebe göre diğer dillerde konuşma grupları da
düzenlemektedir. Bu programlar, yeni diller öğrenmenize ve bidiğiniz yabancı dillerde konuşma pratiği yapmanıza yardımcı olur.

Özetle…

Akademik performansınızı iyileştirmek için KOLT’un akran destek merkezinden, STEM Bootcamp’ten, konuşma gruplarından ve akademik danışmanlık hizmetinden yararlarlanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için, web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://kolt.ku.edu.tr/tr/ogrenci-destek/

KOLT İletişim Bilgileri:

Suna Kıraç Kütüphanesi, Z06 (Sol Yan Giriş