1. Öğrenci Etkinlikleri ve Yeni Gelen Danışmanlık Ofisi ne yapmaktadır?

Koç Üniversitesi’nde yer alan tüm öğrenci kulüpleri Öğrenci Etkinlikleri ve Yeni Gelen Danışmanlık ofisine bağlı olarak faaliyetlerini sürdürürler. Ofis; öğrenci kulüplerinin yaptıkları etkinlikleri destekler, geliştirir ve denetler. Ayrıca; öğrencilerin çevreye ve doğaya karşı sorumluluklarını artıracak gönüllü projeler üretir; Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkileri sürdürür. Kulüp ve etkinliklerle ilgili tüm sorularınız için incampus@ku.edu.tr adresine mail ile sorularınızı iletebilirsiniz.

2. Koç Üniversitesi’nde kaç tane öğrenci kulübü vardır?

Koç Üniversitesi’nde aktif olarak görev yapan 80’e yakın öğrenci kulübü ve topluluğu bulunmaktadır.

3. Kulüplere nasıl üye olabilirim?

Kulüplere üye olmak için https://studentguide.ku.edu.tr/yeni-ogrenciler/uyum-gunleri/ web sayfasında yer alan kulüpler hakkında bilgi edinebilirsiniz.  Ayrıca güz dönemi başında yapılacak olan tanışma toplantılarını takip edebilirsiniz.

4. Kulüplere üye olmak ücretli midir?

Kulüplerde üyelik ücreti alınmamaktadır.

5. Tüm kulüplerin isimleri ve çalışma alanları bilgilerine nereden ulaşılabilir?

Kulüplerin isimleri ve çalışma alanları bilgilerine https://studentguide.ku.edu.tr/kampuste-yasam/ web sayfasından ulaşabilirsiniz.

6. Öğrenciler yeni bir topluluk kurmak için ne yapmalıdır?

Öğrenciler öncelikle var olan kulüpleri ve alanlarını inceleyerek yapmak istedikleri çalışmanın başka bir kulübün alanına girmediğinden emin olmalıdır. Bir topluluk kurmak için en az yedi kişilik bir öğrenci ekibi oluşturulmalıdır. Yeni topluluk başvuru tarihi ve gerekli evrakların ilanı her güz döneminin başında Öğrenci Etkinlikleri ve Gönüllü Projeler Ofisi tarafından tüm öğrencilere e-posta ile duyurulur. Başvuru tarihini kaçıran öğrencilerin yeni topluluk kurma talepleri kabul edilememektedir. Yeni topluluk başvurusunda bulunmak için en az 1 sene kampüs hayatını yaşamalısın.